dinsdag 6 november 2007

5 alternatieven voor Skype

We weten dat je van Skype houd, dat doen wij ook. Toch is het goed om de alternatieven eens te bekijken. Dit zijn de leukste.

Gizmo project is een open source VoIP softphone. Gizmo heeft Call In en Call Out (gelijk aan SkypeIn en SkypeOut). Het bied goedkoop bellen naar vaste en mobiele nummers, gratis onderling bellen, instant messaging en de mogelijkheid gesprekken op te nemen. De spinoff, SIPphone.com, bied op bedrijven gerichte oplossingen. Beschikbaar voor Windows, Linux en Mac.

Google Talk is er in twee smaken, een widget dat je direct van een Google site kan gebruiken of een programma om op je computer te zetten. Handig ook dat gebruik wordt maakt van je e-mail contactpersonen. Werkt helaas alleen met Windows en Blackberry devices, hoewel Linux en Mac OSX versie voor de toekomst beloofd zijn. Beschikbaar in veel talen maar je kan (nog?) niet bellen naar vaste en mobiele nummers.

iChat bied bellen met tot 10 en video conferencing met tot 4 personen tegelijk. Uitstekende geluidskwaliteit en integratie met de iSight video camera. Gebruik minder bandbreedte dan Skype. Werkt alleen op de mac. Leuk is de demo van de nieuwste versie die dit jaar nog verwacht wordt. Bellen met vaste en mobiele nummers is niet mogelijk.

Jajah laat je bellen tussen pc’s en een beperkt aantal gratis gesprekken van een naar vaste nummers. Ga naar de website, voer je eigen en het te bellen nummer in. Je telefoon gaat over en nadat je opneemt wordt de bestemming gebeld. Je mag 1000 minuten per maand gratis bellen, voor meer moet je betalen.

VoIPbuster laat je gratis onderling en goedkoop naar vaste en mobiele nummers bellen. Nadat je beltegoed hebt gekocht bel je 120 dagen gratis naar vaste nummers. Naar mobiel en na 120 dagen naar vast bel je voor een laag tarief. Werkt op Windows en via web ook op Linux en Mac.
Heb jij leukere, betere of andere alternatieven? Mail ons een vergelijkbare intro en we plaatsen het.

Bron: http://www.telecomlog.nl/top-5-alternatieven-voor-skype/#comments

Geen opmerkingen: