zondag 4 november 2007

Gratis mobiel Skypen met Skypephone

Voip-dienst Skype en de mobiele operator 3 brengen de Skypephone op de markt, een 3G-gsm waarmee Skype-gebruikers gratis met elkaar kunnen bellen.

De Skypephone biedt Skype-abonnees de mogelijkheid om gratis met elkaar te bellen via de 3G-telefoon. Daarnaast kunnen ook normale gesprekken over het gsm-netwerk gevoerd worden, tegen prepaid- of abonnementstarief. Bovendien kunnen Skype-gebruikers ook gratis chatberichten uitwisselen. Volgens Skype is het 'de eerste keer dat een operator een massaproduct op de markt brengt, speciaal gemaakt voor gratis internettelefonie'.

Skype kent naar eigen zeggen zo'n 246 miljoen geregistreerde gebruikers. Wie gratis wil bellen, maar nog geen Skype-account heeft, kan dit gratis aanmaken en vervolgens de telefoon kopen, die als prepaidmodel 49,99 pond (ruim 70 euro) kost en gratis is bij een 3-abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk om direct met de Skypephone een Skype-account aan te maken.

"Skype is begonnen met het aanbieden van gratis telefoontjes van pc naar pc en nu we doen met 3 hetzelfde met mobiele telefoongesprekken", aldus interim-topman Michael van Swaaij van eBay-dochter Skype. Ceo Kevin Russell van 3 UK verklaarde dat 'door Skype op deze manier mobiel te maken brengen we gratis internettelefonie samen met een betaalbare handset'.

De Skypephone is ontwikkeld in samenwerking met Qualcomm en is gebaseerd op diens Brew-platform. De telefoon bevat naast 3G en Skype een 2 megapixel camera, mp3-speler, mobiele tv en internetfunctionaliteit en wordt geleverd met een 256 MB microSD-geheugenkaart.

De Skypephone is vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar in de winkels van 3 in Groot-Brittanniƫ en zal 'op tijd voor Kerstmis' via de websites van Skype en 3 te koop zijn. Ook zal de handset nog dit jaar verkrijgbaar zijn in de andere landen waar 3 actief is, zoals Australiƫ, Oostenrijk, Denemarken, Hong Kong, Italiƫ, Ierland, Macau en Zweden.

Bron: http://www.webwereld.nl/articles/48473/gratis-mobiel-skypen-met-skypephone.html

Geen opmerkingen: