maandag 19 november 2007

Einde voip-functie Windows Live Messenger

Verizon stopt medio 2008 met de voip-functie in Windows Live Messenger. Het aantal gebruikers valt tegen. Hoe Microsoft de voip-dienst vervangt is nog niet bekend.

Sinds 2006 kan met Windows Live Messenger en diens voorloper MSN Messenger, ook gebeld worden naar reguliere telefoonnummers. Microsoft heeft hiervoor een overeenkomst met telecombedrijf Verizon dat de techniek levert en de gespreksafhandeling voor haar rekening neemt. Verzon heeft nu besloten ' Web Calling op of vóór 31 augustus 2008 te beëindigen', zo schrijft het bedrijf in een e-mail aan alle klanten. Het einde van Web Calling geldt zowel voor de Verenigde Staten als Europa.

De integratie met Verizon's Web Calling moest het antwoord zijn op de aanwas van klanten bij vooral Skype. Zover is het echter niet gekomen, Web Calling heeft nooit een grote groep gebruikers weten te trekken. Dat is ook de reden dat men er nu mee stopt. Jim Smith, hoofd PR bij Verizon Telecom laat Webwereld weten 'dat Web Calling nooit de verkoopdoelen heeft gehaald die bij de lancering werden gedacht. Het product heeft zelfs nooit de aantallen gebruikers getrokken die we hadden gehoopt'.

Wat Microsoft als vervanger voor Verizon's Web Calling gaat aanbieden, is nog onbekend. Derk Wagelaar, marketing director van de Online Services Group bij Microsoft Nederland, waarvan MSN en de Windows Live Services onderdeel zijn, kan vragen daaromtrent nog niet beantwoorden. '31 Augustus is nog erg ver weg' aldus Wagelaar.

Volgens Jim Smith van Verizon zijn alle opties nog open. 'Het contract van Verizon met Microsoft is zo opgesteld dat beide partijen hun eigen weg kunnen gaan indien het product niet aan de verwachtingen zou voldoen. Microsoft en Verizon partneren in meer producten dan alleen deze, van een einde van de samenwerking is dus geen sprake'.

Windows Live Messenger 9.0
Microsoft werkt op dit moment aan een nieuwe versie van Windows Live Messenger. Deze eerste grote update in enkele jaren moet halverwege 2008 tot uiterlijk begin 2009 gereed zijn. WLM 9.0 zal een compleet nieuwe API bieden voor ontwikkelaars en derde partijen om extra diensten binnen WLM aan te bieden. Ook moet het de integratie en samenwerking met andere programma's zoals AIM, Google Talk en ICQ vereenvoudigen.
(Bron: http://www.webwereld.nl/ref/rss/48564)

Geen opmerkingen: