donderdag 25 oktober 2007

VOIPBuster

Als ik VOIP zegt, denkt iederen automatisch aan Skype, maar er zijn nog een aantal alternatieven en VOIPBuster is er eentje van. Velen claimen dat het de nr2 in VOIP-land is. Of het werkelijk zoveel leden heeft is onduidelijk, maar het is alvast een alternatief waarmee Skype rekening moet houden.

Wat?
VoipBuster is een internettelefoniedienst die bellen via internet aanbiedt, Voice Over Internet Protocol (VoIP) geheten. VoipBuster gebruikt het SIP protocol. Andere protocollen zijn bijvoorbeeld H.323 en het gesloten protocol dat Skype gebruikt.

VoipBuster onderscheidt zich door de lage gesprekstarieven. Abonnees kunnen onderling gratis bellen, alsmede gratis bellen naar vaste aansluitingen in een groot aantal landen wereldwijd (0 cent per minuut en geen starttarief). VoipBuster is een dienst van Betamax GmbH & Co.Kg in Duitsland. Voorheen stond VoipBuster op naam van Finarea SA uit Zwitserland.

Functies
De dienstverlening van VoipBuster lijkt op die van Skype. Met beide diensten kunnen gebruikers onderling gratis telefoneren. Toch is er een aantal verschillen. Het grootste verschil is dat men met VoipBuster niet alleen gratis kan bellen naar andere gebruikers, maar ook naar vaste telefoontoestellen in een aantal (Europese) landen, waaronder Nederland en België.

Telefoon
Om te bellen via VoipBuster dient er gebruik te worden gemaakt van een softwarematige telefoon op de computer in combinatie met een microfoon en koptelefoon of een hardwarematige telefoon. Via de website kan gratis een softwarematige telefoon gedownload worden (alleen voor Windows XP). Op de website staan ook de SIP-instellingen die nodig zijn voor het gebruik van VoipBuster in combinatie met softwarematige telefoons voor andere besturingssystemen (Mac, Linux, Pocket PC) of een hardwarematige telefoon. Iedere telefoon kan gebruikt worden, zolang deze het SIP protocol ondersteunt en beschikt over één van de spraakcodecs G.711, G.726, G.729, G.723. Het voordeel van het gebruik van een hardwarematige telefoon is de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden via VoipBuster zonder dat de computer aan hoeft te staan.
Ook usb-telefoons kunnen gebruikt worden. Om usb-telefoons te laten werken met de softwarematige telefoon van VoipBuster is additionele software nodig, VoipBustermate genaamd. Het gebruik van een usb-telefoon biedt echter niet de mogelijkheid VoipBuster te gebruiken zonder computer. Er zijn tegenwoordig echter een aantal apparaten dat de mogelijkheid biedt Voipbuster zonder PC te gebruiken. Dit zijn de zogeheten ATA's of ATA modem/routers.

Kosten
VoipBuster werkt met prepaid accounts en dus zonder maandelijkse abonnementskosten, zoals dat ook gebruikt wordt bij mobiele telefonie. Het aanmaken van een nieuw account kan alleen worden gedaan met behulp van de VoipBuster software die via de website te downloaden is.
Er zijn verschillende methoden om het beltegoed op te waarderen, bijvoorbeeld creditcard, bankoverschrijving (iDEAL) of bellen naar een 0900-nummer. Dit is na het overmaken meteen beschikbaar als beltegoed en is onbeperkt geldig. Bij het opwaarderen ontvangt de gebruiker tevens een aantal 'Freedays'. Het aantal Freedays is afhankelijk van het opgewaardeerde bedrag en de gebruikte betalingsmethode. Er worden bijvoorbeeld bij het opwaarderen van 10 euro (excl. BTW) met een creditcard, 120 dagen toegevoegd aan het Freedays-tegoed van de gebruiker.

Tijdens deze Freedays worden geen kosten in rekening gebracht voor het bellen naar de 'gratis' bestemmingen die op de website aangegeven worden. Deze gratis gesprekken worden na 1 uur afgebroken. Daarna dient opnieuw verbinding gemaakt te worden. Men kan maximaal 300 minuten per week gratis bellen, gemeten over de laatste zeven dagen. Komt men over deze limiet of zijn de Freedays op, dan worden de gewone tarieven voor de bestemmingen in rekening gebracht.

Heeft een account geen beltegoed en geen Freedays, dan heeft het de status van proefaccount. Met een proefaccount kan een gebruiker alleen bellen naar andere gebruikers en testgesprekken tot een maximum van 60 minuten maken naar de 'gratis' belbestemmingen.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Beltegoed voor voipbuster is ook te koop bij diverse webwinkels. Zoals www.telecomdiscountshop.nl

Anoniem zei

I can advise some new services voip providers, voip review. Good review and releases.

Anoniem zei

Ӏf you aгe gоing for beѕt contents likе me, only go
to sеe this web page everуday sinсe it
gives quality contents, thanks

My webρage: goedkoop bellen met het Buitenland

Anoniem zei

I νisitеd multiplе blogs but the audio featurе for audio songѕ eхisting at thіs web sitе iѕ actually fabulous.Fеel fгee to surf to my weblog babydeken

Anoniem zei

With "K-19: The Widowmaker" as well as the award-winning "The Hurt Locker," Bigelow unveiled an actual talent for leading strong, male-oriented casts.
The fact that the film is topping many "best of 2012" lists is also baffling.
When the Oscar nominations were announced, many felt that this exclusion
of Kathryn Bigelow, Academy Award-winning director of The Hurt Locker, was a particularly large snub.


My website :: zero dark thirty trailer nothing else matters song

Anoniem zei

Hi there just wаnted to give you a quick heads up.
The words in your cоntent seem to be running off the screen in Ie.
I'm not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'ԁ ρost tо lеt you
know. The design loоk grеаt though! Hopе yοu get the issue fixed soοn.
Κudoѕ

Feel free tо surf to my homepage :: Www.Squidoo.com